Το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πιο άρτια οργανωμένα, εξοπλισμένα και στελεχωμένα ερευνητικά κέντρα της Ελλάδας. Λειτουργεί κάτω από την εποπτεία της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας του Υπουργείου Ανάπτυξης και αποτελείται από επτά Ερευνητικά Ινστιτούτα που λειτουργούν σε κομβικά σημεία της ελληνικής περιφέρειας.

Το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ), έχει να επιδείξει υψηλές επιστημονικές επιδόσεις, καθώς και μια σπουδαία κοινωνική και οικονομική προσφορά, στοιχεία που το καθιστούν ένα από τα κορυφαία ερευνητικά κέντρα διεθνώς.

Το «Οδηγώντας με τη σκέψη» είναι μία από τις τελευταίες σημαντικές καινοτομίες του ΙΤΕ. Πρόκειται για ένα αμαξίδιο που ελέγχεται με τη σκέψη χωρίς κινήσεις και κουμπιά και μόνο μεταφέροντας τη σκέψη με ειδικά καλώδια από τον εγκέφαλο στον υπολογιστή. Ουσιαστικά χρησιμοποιείται το ηλεκτροεγκεφαλογράφημα ως πρωτόκολλο καταγραφής σημάτων, όπου μεταφράζεται η εγκεφαλική δραστηριότητα με εκλεπτυσμένους αλγορίθμους ανάλυσης σήματος και μεταφράζεται σε εντολές κίνησης.

Αρχιτέκτονες της σημαντικής αυτής καινοτομίας είναι ο ερευνητής Βαγγέλης Σακκαλής και η Χριστίνα Φαρμάκη, που ειδικεύονται στις Υπολογιστικές Νευροεπιστήμες.

Η Wheel με την τεχνογνωσία που κατέχει στα ηλεκτροκίνητα αναπηρικά αμαξίδια συμμετέχει στο ερευνητικό πρόγραμμα του ΙΤΕ.

Αφήστε μια απάντηση

TEST DRIVE

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας και θα επικοινωνήσουμε το συντομότερο μαζί σας για να επικυρώσουμε το ραντεβού.