Πως να καθαρίσετε το αμαξίδιο σας

Published In: hrisimes symboules Created Date: 2016-10-17
Προτού δείτε τα παρακάτω βήματα και ξεκινήσετε να καθαρίζετε το αναπηρικό αμαξίδιο σας, είναι σημαντικό να διαβάσετε τις οδηγίες χρήσης που συνοδεύουν κάθε αναπηρικό αμαξίδιο, για τυχόν καθαριστικά προϊόντα που θα πρέπει να αποφύγετε. 
Οι παρακάτω οδηγίες μπορούν να εφαρμοστούν για τον καθαρισμό των περισσότερων αμαξιδίων και θα σας βοηθήσουν να πετύχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.Τι θα χρειαστείτε:
 • Απολυμαντικό σπρέι
 • Σπρέι γενικού καθαρισμού 
 • Συμπιεσμένος αέρας (σπρέι)
 • Σαπούνι πιάτων και απορρυπαντικό
 • Πετσέτα
 • Οδοντόβουρτσα
 • Βούρτσα καθαρισμού
 • Συρματόβουρτσα
 

Οδηγίες καθαρισμού για ηλεκτροκίνητα αμαξίδια
 1. Αποσυνδέστε το αμαξίδιο από την πηγή τροφοδοσίας και αφαιρέστε το κάθισμα από τη βάση του. Τα περισσότερα αμαξίδια διαθέτουν κάποιου είδους μοχλό, που επιτρέπει στον χρήστη να απομονώσει το κάθισμα από το αμαξίδιο.
 2. Αφαιρέστε οποιοδήποτε προστατευτικό κάλυμμα της μπαταρίας και βγάλτε τη μπαταρία, προκειμένου να αποφύγετε τυχόν ζημιές που ενδέχεται να προκύψουν από τα καθαριστικά προϊόντα.
 3. Χρησιμοποιήστε το μηχάνημα συμπιεσμένου αέρα για να απομακρύνετε τα υπολείμματα σκόνης ή βρωμιάς, τα οποία βρίσκονται σε μέρος που είναι δύσκολο να φτάσετε, όπως είναι η περιοχή της μπαταρίας και άλλες σχισμές στη βάση του αναπηρικού αμαξιδίου.
 4. Ψεκάστε τη βάση με απολυμαντικό σπρέι και αφήστε το για 10 λεπτά. Ωστόσο, προσέξτε να μην ψεκάσετε τις ηλεκτρικές περιοχές. Μετά από 10 λεπτά σκουπίστε απαλά τη βάση με μία πετσέτα.
 5. Στη συνέχεια, ψεκάστε την ίδια περιοχή με το σπρέι γενικού καθαρισμού και σκουπίστε με την πετσέτα.
 6. Χρησιμοποιήστε την οδοντόβουρτσα για να τρίψετε την περιοχή του μοχλού κίνησης, όπως και οποιοδήποτε άλλο βρώμικο σημείο. Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την οδοντόβουρτσα για να τρίψετε τις ρόδες του αμαξιδίου για επιπλέον λάμψη.
 7. Για να καθαρίσετε το καπάκι της μπαταρίας, επαναλάβετε τα βήματα 4 έως 6.
 8. Σκουπίστε καλά το μαξιλάρι του καθίσματος και χρησιμοποιήστε ένα πανί ή μια βούρτσα για να τρίψετε το καθαριστικό πάνω στο κάθισμα. Να είστε προσεκτικοί με το προϊόν καθαρισμού που θα χρησιμοποιήσετε για κάθε τύπο μαξιλαριού, όπως επίσης και να το αφήσετε να στεγνώσει πριν από τη χρήση.
 9. Μόλις τελειώσετε με την απολύμανση της βάσης και του καθίσματος, χρησιμοποιήστε τον συμπιεσμένο αέρα για να απομακρύνετε τυχόν υπολείμματα σκόνης. Συναρμολογήστε ξανά τα μέρη του αμαξιδίου και σκουπίστε με την πετσέτα την υγρασία, για να αποφύγετε το ενδεχόμενο της σκουριάς ή της διάβρωσης. 


Οδηγίες καθαρισμού για χειροκίνητα αμαξίδια
 1. Ξεκινήστε με την αποσυναρμολόγηση του αναπηρικού αμαξιδίου, αφαιρώντας το κάθισμα και τα μαξιλάρια πλάτης.
 2. Χρησιμοποιήστε τον συμπιεσμένο αέρα για να απομακρύνετε τη βρωμιά και τη σκόνη από τις σχισμές του αμαξιδίου, όπως επίσης και από τις ακτίνες των τροχών. Τρίχες, συσσωρευμένη σκόνη και θραύσματα μπορούν να επηρεάσουν σημαντικά τις δυνατότητες κίνησης του αναπηρικού αμαξιδίου.  
 3. Γεμίστε μία λεκάνη με ζεστό νερό και ρίξτε μέσα το σαπούνι πιάτων. Τοποθετήστε την πετσέτα μέσα στο νερό με το σαπούνι και σκουπίστε απαλά κάθε επιφάνεια του σκελετού του αναπηρικού αμαξιδίου.
 4. Χρησιμοποιήστε μια άλλη υγρή πετσέτα για τον καθαρισμό ανάμεσα και γύρω από τις ακτίνες των τροχών. Εάν θέλετε μπορείτε να βγάλετε τις βίδες και να τρίψετε τα συγκεκριμένα μέρη με μία συρματόβουρτσα για να αφαιρέσετε τη συσσωρευμένη βρωμιά ή το γράσο.
 5. Με μια καθαρή πετσέτα στεγνώστε εντελώς την επιφάνεια του αναπηρικού αμαξιδίου, για να αποφύγετε το ενδεχόμενο της σκουριάς και της διάβρωσης. Προαιρετικά, μπορείτε να ξανά χρησιμοποιήσετε τον συμπιεσμένο αέρα για να εξασφαλίσετε ότι δεν έχει απομείνει καθόλου σκόνη.
 6. Επίσης, μπορείτε προαιρετικά να εφαρμόζετε κάθε τρεις μήνες κερί αυτοκινήτου στον σκελετό του αναπηρικού αμαξιδίου, ώστε να αποκτήσει μία λάμψη διαρκείας.  
 7. Για να καθαρίσετε το κάθισμα και τα μαξιλάρια πλάτης, πλύντε τα στο χέρι με ήπιο απορρυπαντικό και αφήστε τα να στεγνώσουν. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στις οδηγίες των κατασκευαστών, καθώς το πλυντήριο μπορεί να καταστρέψει το ύφασμα.
 8. Συναρμολογήστε και πάλι το αμαξίδιο, ορίζοντας ένα πρόγραμμα καθαρισμού. Το εβδομαδιαίο σκούπισμα του αμαξιδίου βοηθάει αρκετά, αλλά εάν θέλετε να πετύχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα συντήρησης, θα ήταν προτιμότερο να ακολουθήσετε έναν πλήρη καθαρισμό σε μηνιαία βάση.
Πηγή: vantagemobility.com 
 

Leave A Comment