​5 πράγματα που εύχομαι να γνώριζα μετά τον τραυματισμό της κόρης μου στην σπονδυλική στήλη

Published In: hrisimes symboules Created Date: 2016-05-26

Ένας φίλος μου ζήτησε να μοιραστώ μαζί του, ποια πράγματα εύχομαι να μου είχαν πει στην αρχή, όταν τραυματίστηκε η κόρη μου. Έχει υποστεί κάκωση στους σπόνδυλους C6-C7. Η πρώτη λίστα, που μου ήρθε στο μυαλό, περιλάμβανε τρεις σκέψεις.

Να πάρεις βαθιές αναπνοές. Μία αγκαλιά μπορεί να βοηθήσει. Η ξεκούραση είναι απαραίτητη, όπως επίσης και η επανάληψη των παραπάνω.
Να βρεις έναν καλό ακροατή που ενδιαφέρεται για εσένα και να μοιραστείς μαζί του τα συναισθήματά σου.
Να αφήσεις τους ανθρώπους να σε βοηθήσουν. Να πάρεις τον χρόνο σου, έως ότου αισθανθείς άνετα να ζητήσεις βοήθεια και να βρεθείς ξανά σε θέση να προσφέρεις την βοήθειά σου αντί να λάβεις την βοήθεια των άλλων.
Τότε σταμάτησα να γράφω την λίστα, γιατί συνειδητοποίησα ότι μου είχαν πει όλα αυτά τα πράγματα, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Ευτυχώς, οι φίλοι και η οικογένειά μας ήταν εκεί για να μας στηρίξουν. Παρόλα αυτά, δεν μπορούσα να κοιμηθώ και να εκφράσω τα συναισθήματά μου, τις πρώτες μέρες. Επίσης, δεν ήμουν σε θέση να ζητήσω βοήθεια. Έπρεπε να σκεφτώ τι θα έγραφα στην λίστα και ξεκίνησα πάλι από την αρχή, αυτή τη φορά με τα πράγματα που πράγματι δεν άκουσα αμέσως μετά το ατύχημα.

1. Να βρεις τις καλύτερες ιατρικές επιλογές, ξεκινώντας με το καλύτερο νοσοκομείο. Πάρε τον χρόνο σου για να αναζητήσεις τα κέντρα αποκατάστασης. Για παράδειγμα, μία καλή επιλογή για παιδιά και νέους μέχρι 21 ετών, είναι το  Chicago Shriners Hospital, το οποίο προσφέρει την δυνατότητα αποκατάστασης ή θεραπείας σε εξωτερικά ιατρεία. Να βρίσκεσαι εκεί που πρέπει. Μετά από μία εντατική φροντίδα, η κόρη μου μεταφέρθηκε σε ένα κέντρο αποκατάστασης στο Τολέδο. Η κίνηση αυτή δεν έμοιαζε σωστή και έτσι σύντομα μετακινηθήκαμε σε ένα άλλο κέντρο. Το δεύτερο κέντρο, που βρισκόταν στο Green Springs, ήταν ιδανικό για την φυσικοθεραπεία αλλά οι γιατροί και το προσωπικό δεν είχαν καμία εμπειρία με την κάκωση του νωτιαίου μυελού. Έπρεπε να περιμένουμε μέχρι η Μπεθ να γυρίσει στο σπίτι, για να επικοινωνήσουμε με σπουδαίους γιατρούς.

2. Να αναζητήσεις αμέσως υποστήριξη. Βρες τοπικές ομάδες αναπηρίας. Για τους τραυματισμούς του νωτιαίου μυελού, επικοινώνησε με το πρόγραμμα Reeve Foundation’s Peer & Family Support. Υπάρχουν επίσης διαθέσιμοι προσωπικοί σύμβουλοι και ένας οδηγός για την παράλυση, στο ίδρυμα Christopher & Dana Reeve Foundation. Καλό θα ήταν να ελέγξετε εξίσου και την πλατφόρμα Able Thrive.
Επικοινώνησα με την υπέροχη ομάδα αναπηρίας του Τολέδο, μετά το πέρας αρκετών μηνών από το ατύχημα. Εάν είχα επικοινωνήσει νωρίτερα, θα ήταν καλύτερα.


3. Εμπιστεύσου τους ειδικούς. Να πιστεύεις ό,τι σου λένε οι κορυφαίοι γιατροί και φυσιοθεραπευτές. Τις πρώτες εβδομάδες μετά το ατύχημα η Μπεθ δεν μπορούσε να κινηθεί καθόλου και σκέφτηκα πως οι ειδικοί έδιναν ψεύτικες ελπίδες, σχετικά με το ότι θα μπορεί να κάθεται με ίσια την πλάτη, χωρίς βοήθεια. Ήθελα να τους πιστέψω, αλλά δεν κατάλαβα πως η πρόοδος, μετά από μία κάκωση του νωτιαίου μυελού, απαιτεί διαρκή προσπάθεια για ένα απίστευτα μεγάλο χρονικό διάστημα.  

4. 
Μην αφήσεις τον  εαυτό σου να χαθεί στον φόβο. Τον πρώτο χρόνο μετά το ατύχημα, ανησυχούσα ασταμάτητα για τους κινδύνους υγείας της τετραπληγίας και ήμουν έτοιμη να πάω στα επείγοντα, ανά πάσα στιγμή. Η Μπεθ έκανε ό,τι μπορούσε για να παραμείνει υγιής και με τον καιρό μου έδειξε πως δεν χρειάζεται να φοβάμαι. Οι συμβουλές από επαγγελματίες με βοήθησαν εξίσου.  

5. Να μην σταματήσεις να σκέφτεσαι ότι υπάρχει ελπίδα, ακόμη και τις πιο δύσκολες ώρες. Στην αρχή, πέρασε πολύς καιρός μέχρι να πιστέψω πραγματικά ότι η Μπεθ θα μπορέσει να γίνει καλά. Εκείνη πίστεψε από την αρχή και αποδείχθηκε ότι η ελπίδα είναι κάτι πολύ ισχυρό. Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα είναι ανεξάρτητη, θα ταξιδεύει και θα αγαπά την ζωή της. Χαίρομαι που έκανα λάθος.  

Επιμέλεια μετάφρασης: wheel.gr 
Πηγή themighty.com
 

 
Tags:

Leave A Comment