Παραολυμπιακή Ημέρα - 27/2/2015

Published In: Our news Created Date: 2015-03-09
Με στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών και τη διαμόρφωση θετικής στάσης και συμπεριφοράς απέναντι στα άτομα με αναπηρία, η Διεύθυνση Αθλητισμού & Πολιτισμού του Δήμου Κορδελιού - Ευόσμου σε συνεργασία με το Τ.Ε.Φ.Α.Α. Σερρών του Α.Π.Θ. υλοποίησε το πρόγραμμα "Παραολυμπιακή ημέρα στο σχολείο" την Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου στις 9.30 π.μ. στο Δ.Α.Κ. Ευόσμου.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι μαθητές των 1ου & 14ου Δημοτικών Σχολείων Ευόσμου, όπου και είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα παραολυμπιακά αγωνίσματα και να συνειδητοποιήσουν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι αθλητές σε καθένα από αυτά.

anapiriko amaksidio paralympics day wheel

Η "Παραολυμπιακή ημέρα στο σχολείο" συνιστά ένα ευέλικτο πρόγραμμα εκπαίδευσης για Καθηγητές Φυσικής Αγωγής και μαθητές, αποτέλεσμα συνεργασίας της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής (ΔΠΕ) με διάφορα Ευρωπαϊκά πανεπιστήμια, ανάμεσα στα οποία και το Εργαστήριο Προσαρμοσμένης Φυσικής Αγωγής από το Τ.ΕΦ.Α.Α Σερρών του Α.Π.Θ.

αναπηρικό αμαξίδιο Παραολυμπιακή ημέρα ζωγραφιά

Στο πλαίσιο του προγράμματος προωθούνται αξίες, αποκτώνται γνώσεις, εμπειρίες και δεξιότητες που πηγάζουν από τους Παραολυμπιακούς Αγώνες

παραολυμπιακή ημέρα αναπηρικό αμαξίδιο παιδιά

Η Wheel Rehabilitation Products συμμετείχε με την παραχώρηση των απαιτούμενων αναπηρικών αμαξιδίων για τη διοργάνωση της εκδήλωσης, η οποία και πραγματοποιήθηκε υπό την επιστημονική εποπτεία της συμβούλου αποκατάστασης της Wheel Δρ. Γαροπούλου Βασιλικής, Καθηγήτριας Ειδικής Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού M.Sc.΄s., Ph.D., P.D., και του συμβούλου τεχνικής υποστήριξης της Wheel Θανάση Κορκοβέλου.
Δείτε σκηνές από την ημέρα στο βίντεο που ακολουθεί!
Tags:

Leave A Comment